Casa de amanet - institutie financiara non-bancara

Ce este o casa de amanet?

CE ESTE O CASA DE AMANET ?

Casele de amanet sunt institutii financiare non-bancare care ofera imprumuturi rapide, pentru perioade scurte de timp, in baza unor garantii reale. Se poate amaneta aur, argint, pietre pretioase dar si alte obiecte computer, masini, telefoane etc.

Exista doua modalitati de a obtine o suma de bani la o casa de amanet: fie se lasa ceva de valoare drept garantie pentru imprumut ex: o bijuterie si se semneaza un contract sau se poate vinde produsul catre reprezentant. Reprezentantii de servicii de amanet ofera rapid banii, fara controale de credit.

CE SE INTAMPLA LA O CASA DE AMANET ?

Operatiunile care se intampla in orice casa de amanet de sute de ori pe zi:

  • Oamenii imprumuta bani oferind ca garantie ceva ce detin,
  • Oamenii vand marfa folosita,
  • Oamenii beneficiaza de evaluarea bunurilor aduse,
  • Se verfica intotdeauna autenticitatea bunurilor aduse,
  • Oamenii cumpara lucruri noi si folosite.

 

CUM FUNCTIONEAZA O CASA DE AMANET ?

Aceste afaceri joaca un rol important in multe comunitati deoarece le asigura oamenilor un mijloc rapid si facil de a imprumuta sume mici de bani.

Casele de amanet exista de sute de ani. Ideea de baza din spatele lor este de a pune la dispozitia clientilor diferite sume de bani si functioneaza in felul urmator: se aduce un obiect si se lasa ca garantie pentru un imprumut, cand se restituie suma imprumutata, plus o dobanda,  bunul se recupereaza,  daca nu se face plata, atunci bunul va ramane la amanet.

Un amanet este o afacere ca oricare alta. Dar, spre deosebire de alte afaceri, casele de amanet se ghideaza dupa un set special de reguli care le ajuta sa fie corecte. De asemenea ele pot sa functioneze doar daca au o licenta speciala de functionare.

Cand amanetezi un obiect, ti se cer date precum numele si adresa. Cele mai multe locatii au angajati profesionisti care pot verifica autenticitatea bijuteriilor. Pe scurt, se iau mai multe masuri pentru a se asigura transparenta si corectitudinea tranzatiei, pentru ambele parti implicate.

CINE POATE BENEFICIA DE SERVICIILE UNEI CASE DE AMANET ?

De servicii de amanet pot beneficia atat persoanele fizice cat si juridice care vor o varianta rapida de creditare.

as vrea sa:

'

Suna Linia Verde