Romero I Bani pentru educatie I Castiga Scoala Dimitrie Sturdza I Tecuci

Creștem Împreună! – Firma Romero premiază cu 10.000 de lei o școală din Tecuci.

La sfârșitul anului 2022 campania „Creștem Împreună” a fost la prima ei editie. #Faptebune a adunat in ultimii 25 de ani multe tipuri de actiuni orientate catre comunitatea din care facem parte.

Un mediu de studiu mai placut, mai sigur, mai interesant pentru copii, acestea au fost motivatiile noastre de la inceput de proiect si ne-am bucurat sa vedem nivelul de implicare pe care comunitatea l-a avut. In proiectul “Crestem impreuna” au participat scoli si gradinite din: Tecuci, Ramnicu Sarat si Braila.  Fiecare oras a avut propriul sau buget alocat de companie: 20000 lei pentru Braila, 10000 lei pentru Tecuci, 10000 lei pentru Ramnicu Sarat. Prin intermediul acestui proiect participantii au vrut sa materializeze visele si sa puna umarul pentru binele celor mici.

Marele premiu, alocat orasului Tecuci,  a fost de 10000 de lei iar marele castigator a fost Scoala Dimitrie Sturdza.

Dar aici vom vorbi doar despre Tecuci, despre cine s-a inscris, despre cine a castigat si despre cum am castigat toti din aceasta experienta.  Scoala Dimitrie Sturdza si Gradinita cu program prelungit nr. 14 au facut un pas inainte si au spun un mare DA la invitatia noastra de a participa la proiect. Tecuciul a fost dovada clara ca acolo unde oamenii se aduna, se intampla minuni. Doamna Director Golea Marieta Florentina de la Scoala Dimitrie Sturdza ne-a oferit, cu gratie, o lectie despre omenie si iubire  de aproape. Proiectul cu care si-a inscris scoala la campanie a fost montarea de filtre pentru apa potabila in scoala. “Apa potabila direct de la robinet pentru toti copiii! Protejam natura, parintii economisesc bani!”.

Proiect: Filtre pentru purificarea apei.

Poti sa vezi proiectul aici.

Proiect: Jocuri si jucarii pentru copiii din gradinita.

Poti sa vezi proiectul aici.

Va invitam sa cititi interviul de mai jos sau sa urmariti filmuletul in care am povestit despre proiect, despre scoala, despre comunitate.

____________________________

Reprezentant Romero: Mulțumesc că mi-ați oferit ocazia să vă cunosc.

Doamna Director Golea Florentina: Noi vă mulțumim pentru oportunitatea oferită și vă mulțumim că ne-ați permis să vă cunoaștem și să ne lărgim orizonturile și că ne-ati dat bucuria câștigului și împlinirilor.

Reprezentant Romero: Creștem Împreună a fost pentru Romero și pentru toată echipa care s-a implicat în proiect o imensă oprtunitate să cunoaștem oamenii într-o altă ipostază. Aceea în care vor să se implice, să acționeze și să facă lucruri care nu țin de binele lor ci țin de binele comunității. Creștem Împreună despre asta a fost și am văzut subliniat atât de frumos în multe filmulețe, proiecte realizate de toți cei care s-au implicat, proiecte  care s-au terminat cu Creștem Împreună și despre asta a fost vorba.

Întrebare: Ce v-a facut făcut să participați? În mod sigur există ceva acolo ce a făcut click.

Răspuns: În primul rând înainte de a vorbi despre proiect, trebuie să vorbesc o secundă espre mine. Ca manager al școlii trebuie să reprezint interesele unei comunități, vorbesc de elevi, de profesori, de părinți. Așa cum vedeți scris mare pe perete ”Viitorul este astăzi în clasa mea!”, slogan pe care l-am folosit și în filmulețul cu care am participat, pentru noi este forma prin care în fiecare zi suntem mai responsabili, mai buni și încercăm să fim varianta noastră grozavă.

Dacă vrem să facem din școală un tărâm magic al învățării, dacă vrem cu adevărat să schimbăm viitorul și să facem o lume mai bună, cu siguranță școala este locul unde învățăm și creștem împreună. Titlul proiectului dumneavoastră era clar o invitație la autodepășire, o invitație la propuldare, la progresism, la idei noi. Era clar, cineva ne întindea o mână de ajutor, sau ne deschidea niște uși și ar fi fost nefiresc să nu pășim pe acest drum.

Indiferent că era o cărare mai dosită, sau un drum mai enevoies, era o provocare, iar orice dascăl răspunde provocărilor mai ales atunci când are în spate o mare responsabilitate, cea a dezvoltării și a creșterii unei generații de copii capabili, a unei școli. Și când spun creșterea școlii mă refer la proiecte, mă refer la influența pe care o putem avea în cee ace privește construirea personalității, caracterului copiilor.

Creștem împreună a fost pentru noi nu doar o oportunitate de a participa la un concurs, ci a fost o oprtunitate de a ne înscrie copii intr-un proiect. Pentru că vorbim despre viitor, părerea mea este că noi nu pregătim copii pentru școală, adică nu este firesc să îi pregătești pentru școală. Nu întotdeauna rezultatele primate la o evaluare, sau rezultatele pe care le primesc copii la un examen sunt direct proporționale cu capacitățile lor, noi pregătim copii ăștia pentru viață. IAr ca viitorul săm sune bine, ca lumea să fie mai bună este clar că trebuie să investim foarte mult în proiecte de dezvoltare durabilă.

Interviul complet este aici.

Dincolo de educarea copiilor, noi trebuie să-i creștem în siguranță. Ce m-a bucurat pe mine cel maim ult în proiectul dumneavoastră, nu a fost doar oportunitatea unui câștig al unei sume frumoase care ne permite nouă să dezvoltăm un proiect minunat și anume Hidratarea fără Poluare. Acest proiect presupune instalarea pe fiecare palier a unor purificatoare de apă cu 4 filtre, foarte performante, reducând astfel și consumul de plastic. Copii vor avea sticle reîncărcabile și le vor alimenta cu apă pură, curată și filtrată ori de câte ori vor avea nevoie. Deci vom reduce și deșeurile din plastic, cee ace este foarte bine, asta înseamnă că și factura de la salubriare va fi mai mica. În primul rând vom avea copii hidratați, știm foarte bine cât de important este și cât randament are un copil care e hrănit, hidratat și are condiții optime în care își desfășoară activitatea. Plus că folosim apa noastra proprie, nu mai este nevoie să cumpărăm bidoane de apă pentru că purificatoarele se vor conecta la rețeaua proprie de apă.

Dacă vrem să creștem copii frumoși, deștepți, capabili și sănătoși, trebuie să-I educăm de mici, nu doar să recicleze gunoiul ci să folosească resursele naturale ponderat, să utilizeze cât mai puțin plastic, deci să aibă o viață frumoasă și sănătoasă.

Reprezentant Romero: Am văzut că ați adus lângă dumneavoastră un prieten!

Doamna Director Golea Florentina: Da l-am adus pe Omul de Zăpadă. Azi 18 ianuarie este ziua omului de zăpadă, chiar dacă afară este soare și frumos, noi profităm de orice ocazie să ne legăm de lumea magică care le place copiilor, iar omul de zăpadă este un personaj foarte iubit și îndrăgit de copii. Orice oportunitate este pentru noi o sursă sigură de învățare.

Proiectul dumneavoastră a fost o sursă sigură de învățare pentru că fiecare colegă a vorbit la clasă despre rolul și importanța apei, despre importanța reciclării, despre importanța protejării naturii. Pe de altă parte ați fost pentru noi un exemplu, proiectul dumneavoastră nu doar ne încântă pentru că vom avea apă filtrată pentru copii. Proiectul dumneavoastră ne bucură și ne încântă pentru că trebuie sp ne învățăm copii să fie și empatici, și darnici, trebuie să ne învățăm copii și elevii să ajute și să întindă o mână de ajutor. Ne-a bucurat enorm pentru că au început mai multe firme să întoarcă privirea către învățământ.

Eram cumva marginalizați fără să se conștientizeze faptul că toate problemele cu care ne confruntăm în societate pornesc de la o educație precară. Dacă vrem să ridicăm societatea, dacă vrem ca viitorul să fie minunat, dacă vrem să construim o lume mai bună și mai frumoasă, trebuie să investim în educație.

 Întrebare: Vorbeați despre empatie, cum ați simțit că a răspuns comunitatea?

Răspuns: Imediat s- implicat comunitatea, pentru că noi am aflat despre cadoul dumneavoastra de Moș Crăciun, despre cei 10.000 lei care se îndreptau spre orașul nostru. Ne-am mobilizat, am vorbit despre acest proiect care ni s-a părut minunat și bun de implementat în toate școlile pentru sănătatea și siguranța copiilor, dar și pentru siguranța și sănătatea mediului. Am prezentat proiectul și a fost foarte bine primit. Colegii au informat copii, am informat părinții, am informat comunitatea și chiar am fost un exemplu de bună practică. Ne-am bucurat că am câștigat, noi am făcut deja nota de comandă și ne permitem să cumpărăm cele 4 purificatoare pentru toate nivelele și filtre pentru 10 ani, cee ace înseamnă un mare, mare câștig. Timp e 10-12 ani vom avea apă pură pentru copii.

               Reprezentant Romero: Dumneavoastră ați avut 60% din voturi, o diferență mare.

Doamna Director Golea Florentina: Diferența a fost mare și pentru că noi avem mulți elevi. Și pentru că dumneavoastră ne-ați întins o mână de ajutor pentru copii noștri, noi ne propunem să întindem o mână de ajutor colegilor de la Grădinița Nr. 14 care își doreau jocuri și jucării pentru copii. Vom face o colectă de jocuri și jucării și le vom oferi copiilor de la această grădiniță, astfel încât nimeni să nu piardă.

Dumneavoastră ne-ați ajutat pe noi să creștem, am preluat acest lucru și vrem la rândul nostru să întindem o mână de ajutor să mai crească cineva. Era un lanț al faptelor buna, eu astăzi v-am zâmbit, dumneavoastră trebuie să dați zâmbetul mai departe. Dumneavoastră ne-ați adus nouă un zâmbet, nu doar pe chip ci și în suflet și la rândul nostru avem o responsabilitate morală față de comunitatea care ne-a susținut. Consider că nu suntem noi câștigătorii și ei cei învinși, consider că am câștigat cu toții. Dar cred că cei mai câștigați sunteți dumneavoastră pentru că veți avea întotdeauna respectful și prețuirea noastră pentru că v-ați îndreptat privirea către noi, către școală, către învățământ. Pentru că datorită firmeo Romero și datorită acestui minunat cadou pe care l-ați oferit școlilor, viitorul va fi frumos, viitorul sună bine. Ați pus cărămizi astfel încât lumea va fi mai bună.

Satisfacția asta trebuie să o aveți în suflet pentru că lumea se va schimba în bine datorita faptului că ne învățați și ne ajutați să educăm copii astfel încât să fie capabili să se ajute, să se respecte, să prețuiască și să aibă o viață sănătoasă, pentru că schimbarea vine din noi.

Întrebare: Care a fost cel mai îndepărtat vot pe care l-ați primit?

                 Răspuns: America, Australia, Noua Zeelandă, pentru că avem foști elevi care sunt plecați, avem prieteni cărora le-a plăcut foarte mult idea campaniei. Vreau să vă spun că am primit feedback de la colegii din țară, comunitatea cadrelor didactice a îmbrățișat  foarte mult proiectul și ne-au invidiat pentru că avem firma Romero aici, și chiar au luat în calcul implementarea proiectului.

Dacă nu ai un Romero, trebuie să îți construiești unul.

SUNTEM AICI CAND AVETII NEVOIE DE

PLATIM 100% VALOAREA AURULUI, ARGINTULUI, PLATINEI

Oferim clientilor pretul afisat. Nu conteaza uzura sau forma metalelor pretioase aduse.

ESTI CONECTAT LA BUNURILE TALE

Clientii sunt sunati cu minim 24 de ore inainte ca un contract sa expire.

BANI RAPIZI ȘI SIGURI

În doar 7 minute și cu o garantie în aur împrumuți oricâți bani dorești de la Amanet Romero.

Poti rambursa orice suma doresti. Descopera contractele de amanet.

VREI SĂ TE ȚINEM LA CURENT CU NOUTĂȚILE ROMERO?

ÎNSCRIE-TE LA NEWSLETTERAI NEVOIE DE BANI?

Amanet aur, argint, platina

Descopera ce informatiile care sunt de ajutor atunci cand de afli intr-o casa de amanet: tipuri de contracte de amanet, ce poti sa amanetati, conditii de creditare.

Vrei sa schimbi valuta?

Schimbul valutar este negociabil. Descopera informatii despre cursul valutar si tombola activa aici.

Vrei sa trimiti sau a primesti bani prin Western Union?

Descopera serviciul Western Union. Acoperire in peste 200 de tari

PRIVAT
PRIVAT
2021-02-07
Foarte bun
Claudiu Petrea
Claudiu Petrea
2019-12-29
Mona Olal
Mona Olal
2019-11-05
Marian Milovici
Marian Milovici
2019-05-09
Sebastian Caleap
Sebastian Caleap
2018-05-02

Despre Romero

Inca din 1997, casa de amanet Romero s-a facut remarcata pentru serviciile de calitate puse la dispozitia tuturor celor care se afla in cautarea unor solutii financiare avantajoase. Daca la inceput aveam o singura activitate, aceea de amanet aur, in acest moment am introdus si alte servicii: schimb valutar, Western Union si doua magazine cu bijuterii pretioase din aur.

Timpul si-a pus amprenta in mod constructiv asupra activitatii noastre, iar numarul mare de clienti multumiti ne-a determinat sa ne extindem si mai mult. Astazi suntem in: Galati, Braila Tecuci, amanet aur sectorul 4 Bucuresti, Ramnicu Sarat si Focsani.

Suna Linia Verde