Casa de Amanet - Amanet, Schimb Valutar, Transfer Romero

Contactează-ne. Romero este aici pentru tine!

Multmuesc pentru premiu!

Stancovici Nicoleta
casa-de-amanet

Amaneteaza sau vinde aici AUR, ARGINT sau PLATINA

Casa de amanet

Amanetul, ca activitate, există încă din antichitate, regăsindu-se atât în spațiul european (Roma), cât și în cel asiatic (China), încă de acum 3000 de ani. Pe atunci exista un sistem, nu cu mult diferit față de cel de astăzi, iar regele sau împăratul erau cei care stabileau regulile în domeniu.
O dată cu extinderea Imperiului Roman, amanetarea a fost popularizată în aproape toată Europa, interzisă apoi, la apariția catolicismului și reînviată în Evul Mediu, ca o activitate caritabilă a călugărilor din Ordinul Franciscanilor. Aceștia împrumutau bani oamenilor săraci și cereau, în schimb, diverse obiecte drept garanție pentru returnarea împrumutului și … donații pentru biserică. Ulterior, au existat două mari familii cunoscute care ofereau împrumuturi în bani, cu garanție: Casa di Medici în spațiul italian și Casa Lombarzilor în Anglia (în Europa termenul Lombard era sinonim cu amanetar), iar simbolul lor era format din trei sfere aurii suspendate.

Amanet
Primiți banii pe loc
Siguranță
Confidențialitate

Se spune că acest simbol ar proveni de la cei trei săculeți cu galbeni pe care Episcopul de Myra (un om foarte bogat) i-a oferit în secret unui tată sărac pentru zestrea de măritat a celor trei fiice ale lui. Aceasta este, de fapt, legenda Sfântului Nicolae, patronul copiilor, dar și al comercianților în general, al amanetarilor, în special. De atunci acest simbol a fost folosit de amanetării din toată Europa pentru a ura noroc clentilor lor și pentru ca Sf Nicolae să vegheze asupra lor.
Amanetul, ca și resursă de împrumut bănesc, nu era nici pe departe destinat clasei sărace. În 1338, de exemplu, Regele Eduard III-lea al Angliei și-a amanetat bijuteriile pentru a finanța războiul cu Franța și același lucru l-a făcut și Henric al V-lea, în 1415. De asemenea, descoperirea Americii de către Cristofor Columb a fost finanțată tot în același mod, Regina Isabela împrumutându-se cu bani după ce a garantat cu bijuteriile coroanei.
În Asia amanetul este foarte răspândit. Chinezii au drept simbol pentru casele de amanet un liliac cu o monedă din aur (liliacul simbolizează norocul, iar moneda câștigul). În India amanetării merg pe la casele oamenilor nevoiași și le acordă împrumuturile chiar acasă.
În România sunt circa 2000 de case de amanet autorizate de Banca Națională a României, ele numindu-se instituții financiare nebancare (IFN) și constituind una din principalele surse de credit de consum. Împrumutul la o casă de amanet are avantajul că durează puțin (nu e nevoie de toată birocrația de la bancă) și obții banii pe loc. Oficialii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor recunosc că, la ora actuală, există plângeri mult mai dese și mai grave referitoare la sistemul bancar decât cele legate de activitatea caselor de amanet. În ultimii ani, exigențele clienților au devenit mai mari, concurența tot mai acerbă, astfel încât casele de amanet și-au îmbunătățit considerabil oferta și serviciile.

as vrea sa:

'

Suna Linia Verde