Sustinem cauza lui Ionut

Fapte bune in fiecare zi!

Sunt aproape trei luni de cand ni s-a oferit ocazia sa cunoastem cativa adolescent minunati. A fost usor sa ajungem la ei pentru ca am solicitat sprijinul Arhipiescopiei Dunarii de Jos.  Care ne-a pus in legatura rapid cu cinci adolescenti silitori care provin din familii care au nevoie de sustinere. Recomandarile ne-au fost confirmate de catre toti dirigintii.

Programul “Fapte bune in fiecare zi” a primit cinci adolescenti si cinci dorinte pe care ne propunem sa le materializam.

Pana in prezent, in cei douazeci de ani de activitate, ne-am implicat activ pentru sustinerea cauzelor care au ca obiectiv imbunatatirea vietii copiilor si nu numai.   Am sustinut fundatii precum Clubul lui Filip, Si noi suntem copiii vostri, Copiii din Valea orasului, proiectul Fundatiei Printesa Margareta, Fondul de burse etc. ”Fapte bune in fiecare zi”, este un proiect prin intermediul caruia oferim suport copiilor cu potential.
Dezvoltarea personala si starea de fericire.  Vrem copii fericiti. Copii care sa isi puna amprenta in societate intr-o maniera pozitiva. Si stim ca orice suma de bani pentru implinirea unei nevoi care tine de dezvoltarea personala ofera un confort mental si creste starea de fericire.

El este Ionut, jobul lui – ITst

Ionut este un adolescent care a intrat in proiectul nostru fiind recomandat de catre Dna. Diriginta. De la primele discutii l-am descoperit ca fiind un pusti extrem de muncitor, implicat si responsabil. Am vazut o mare putere de daruire pe care si-o manifesta la fiecare proiect. Are o minte tehnica, lucida  si mereu in cautare de solutii si raspunsuri. Ne-a povestit despre proiectul lui – Sera robotizata – in care toti parametrii sunt verificati constant. A luat in calcul multe functii pe care aceasta sera trebuie sa ii indeplineasca: temperatura din sera, umiditatea din sol, intensitatea luminoasa, senzor in pamant care masoara umiditatea si care alimenteaza o pompa. Toate pentru ca plantele sa se dezvolte normal.

Redam cateva franturi din discutia cu Ionut.

I: Ce te motiveaza in proiectele tale?

Ionut: Ma motiveaza ideea de inovatie. Am creat un senzor de temperatura extern care actioneaza doua ventilatoare. Tot in cadrul serii am introdus muzica si am observant beneficiile pe care le-a avut asupra plantelor.

I: Care sunt proiectele tale viitoare?

Ionut: Vreau sa fac o masinuta teleghidata pe care sa o conectez la telefon si sa aiba urmatoarele functii: sa urmareasca o linie, sa ocoleasca obstacole si sa aiba senzori de infrarosu.

I: Cum crezi ca te percep colegii?

Ionut: O persoana la care pot sa apeleze cand au nevoie de ajutor. Imi place sa fiu pregatit.

I: Care este este planul de cariera?

Ionut: Vreau sa ma fac IT-ist.

I: Pe cine admiri?

Ionut: Pe cei care ma ajuta la robotica. Mi-am creat conexiuni in Galati si in Bucuresti. Sunt conectat la grupuri de pe platforme online catre care pot sa adresez intrebari si sa obtin raspunsuri atunci cand am nelamuriri.

I: Care este schimbarea pe care vrei sa o aduci in lume?

Ionut: Nu m-am gandit inca la acest lucru.

I: Ce planuri ai pentru la vara?

Ionut: Sa lucrez si sa fac bani. In plus intentionez sa lucrez la proiectele pentru anul viitor  si sa invat un nou limbaj de programare.

I: Care este parerea ta despre proiectul Romero?

Ionut: Mi se pare foarte frumos gestul vostru prin care ajutati adolescentii sa dezvolte proiecte si ca le dati sansa unui inceput.

 

Felicitari Ionut!

Multumim pentru timpul acordat!

Echipa Amanet Romero

Citeste cazul lui George. Vrea sa fie Medic!

Citeste cazul Mirelei. Vrea sa fie prim ministru!

Citeste cazul Mariei. Vrea sa fie Presedinte!

 

Echipa Amanet Romero”

Suna Linia Verde